Toevoegen per 500 gram meel: 275 gram water,7 a 8 gram zout en 7 gram droge gist Eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines toevoegen. Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Recept voor in de oven:
Meng 500 gram meel met 275 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal.
Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik.
Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.