9.4

Speculaasplank Sinterklaas 25x10cm

€14,99
Op voorraad (4)
Verplichte velden:
    Gratis verzending >40 euro in NL (BE >60)
    9.4 score op Kiyoh en fysieke winkel
    Voor 16.00 besteld = zelfde dag verzonden
    Vanaf 3,99 verzendkosten in NL
    BeschrijvingSpeculaasplank Sinterklaas 25x10cm
    Speculaasplank Sinterklaas Maak zelf de mooiste oud hollandse speculaas poppen met een eigen traditionele speculaasplank. De plank bevat een relief van een sinterklaas figuur. Een speculaasplank is een ouderwetse vorm voor koeken die vroeger door bakk

    Speculaasplank Sinterklaas
    Maak zelf de mooiste oud hollandse speculaas poppen met een eigen traditionele speculaasplank. De plank bevat een relief van een sinterklaas figuur.

    Een speculaasplank is een ouderwetse vorm voor koeken die vroeger door bakkers gebruikt werd. Tegenwoordig is deze ambachtelijkheid opgegeaan in mechanisatie en is dit deel van de bakkers ambacht sterk veranderd. Met deze speculaaplank kan je nog zelf op ambachtelijke wijze prachtige speculaapoppen maken.

    Afmeting figuur: 25 x 10 cm
    Afmeting totale plank: 29 x 11,5 cm

    Recept voor het maken van Speculaasdeeg

    Benodigdheden:
    -150 gram boter
    -125 gram licht bruine basterdsuiker
    -1 theelepel zout
    -2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden (10 gram)
    -1 eetlepel melk
    -50 gram geschaafde amandelen.
    -200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem met 1 theelepel )

    Bereidswijze:
    Meng de boter, suiker en zout tot een romige massa en voeg hier vervolgens de eetlepel melk aan toe. Meng het zelfrijzende bakmeel met de speculaaskruiden en zeef dit boven de boter massa en roer dit tot een geheel. Zodra alles goed geroerd is ga je over tot kneden van het deeg.

    Laat het speculaasdeeg nu miniaal 1 uur rusten in de koelkast (liefst de hele nacht). Laat het deeg op kamertempratuur komen en verwerk met de speculaasplank.

    Hoe moet je de Speculaasplank gebruiken?
    -Vet de plank in met keukenolie
    -Na 2 uur de plank opnieuw invetten
    -Bestruif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
    -Haal het deeg na minimaal 1 uur (liefst de hele nacht) uit de koelkast
    -Laat het deeg op kamertempratuur komen
    -Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
    -Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
    -Bestrooi de speculaas eventueel met geschaafde amandelen
    -Bestrooi de plank opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw

    Bak de speculaas +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Hoe kunnen we je helpen?Klantenservice:
    3422 klanten beoordelen ons met een 9.4 at
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
    • 0
    Vergelijk productenVerwijder alle producten
      U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
    Categorieën
    Food productenTaartgereedschapSiliconen mallenToppersVerpakkingen & presentatieWorkshopsAanbiedingenEetbare printFeestartikelenKerstSinterklaascadeautipsBuy Gift CardGlutenvrijKlantenserviceMijn account