Lekkere sinaasappel taart met een subtiele smaak van rozemarijn
Bereidingswijze:
Benodigdheden:
Bakvorm van +/- 20 cm
500 gram mix voor Orange rosemary cake
250 gram zachte ongezouten (room)boter
250 gram ei (circa 5 stuks)
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in.
Doe de zachte boter in een kom en mix in 2 minuten tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg eerst de mix toe aan de boter, en daarna de eieren.
Zet de mixer in stand 1 en meng alle ingrediënten.
Zet de mixer vervolgens op de hoogste stand en klop het in 5 minuten tot een glad beslag.
Vul de bakvorm tot 2/3 met beslag.
Bak de cake 50-65 minuten in de oven.
Controleer door een satéprikker in het midden te prikken of de cake gaar is.
Als deze er droog uit komt dan is de cake gaar. Zo niet verleng de baktijd dan steeds met 5 minuten.
Neem de cake uit de oven en laat deze in de vorm 10 minuten afkoelen.
Los de cake hierna op een rooster, verwijder de bakvorm en laat de cake afkoelen onder een schone theedoek.
Ingredienten: Suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, Glucosestroop(gedroogd), Zetmeel, Voorverstijfselde TARWEbloem, Kleurstof: E100, Rijsmiddel: E450i, Emulgator: E475, E433, TARWEzetmeel, Rijsmiddel: E500ii, Bakkerszout, Plantaardige olie (raapzaad), Verdikkingsmiddel: E415, Aroma, Bio-Rosmarinextrakt, Rozemarijn.