Met deze complete mix maak je hem het lekkerst, inclusief parelsuiker apart verpakt
Mix voor een heerlijk suikerbrood. Bereiding broodbakmachine: Parelsuiker kan de beschermlaag van uw broodbakmachine beschadigen. Toch kunt u in de broodmachine heel eenvoudig een suikerbrood bakken: Doe het meel volgens de beschrijving op de verpakking en water in de broodbakmachine, stel deze in op het programma Raisin Bake (Panasonic machine). Start het programma. Na de pieptoon haalt u het deeg uit de machine, tevens verwijdert u de kneedhaak uit de machine. Het programma laat u gewoon doorlopen. Het deeg met wat bloem bestuiven en plat slaan. Bestrijken met wat gesmolten roomboter en strooi de parelsuiker en wat kaneel erover. Vervolgens rolt u het deeg op, probeer zo weinig mogelijk suikerparels aan de buitenkant te zien. Dan legt u het deeg terug in de machine en doet de machine de rest van het werk.
Recept handmatige bereiding: 500 gram mix, 50 gram roomboter, 3 dl. water Vulling: 250 gram parelsuiker, beetje kaneel. Meng de mix, boter en het water en kneed dit tot een mooi deeg. Evt. wat bloem toevoegen als het teveel gaat plakken. Afgedekt laten rijzen op een warme plek ca. 45 min. Rol deeg uit en bestrijk met wat gesmolten roomboter, strooi de parelsuiker en kaneel erover en rol weer op. Nog even doorkneden en in met bakpapier beklede bakvorm doen. Weer laten rijzen 60 min. Afbakken in ca. 30 minuten op 210 graden.