Gescrunchte taarten met ruches en bloemblaadjes zijn een van de meest gevraagde bruidstaartstijlen en verschijnen vaak op de allerbeste taartdecoratiewedstrijden.
Historisch gezien is dit een zeer arbeidsintensieve en enigszins moeilijke fondant taartdecoratie om te maken, waardoor veel bruiden en klanten die op zoek zijn naar deze stijl van taartdecoratie met lege handen komen te staan.
Nu kunnen professionele taartdecorateurs, hobbyisten en beginners de Scrunch Ruffle Simpress® gebruiken om fondant, gumpaste, modelleerchocolade en elk ander gerold glazuur om te toveren in blaadjes met ruches waarmee een taart met een kruimellaag in een paar minuten kan worden bedekt.
De resultaten zijn uitstekend en deze innovatieve zelfsnijdende siliconenvorm belooft een revolutie te worden in de taartdecoratie-industrie.
Wat ooit werd beschouwd als een dure, bewerkelijke taartdecoratiestijl, die zelden te zien was op bruidstaarten en taarten voor speciale gelegenheden, kan nu worden gemaakt in dezelfde tijd als elke andere veelgebruikte fondant taartdecoratie.