BEREIDINGSWIJZE: Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 170°C). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng 300g mix, 150g (room)boter en 100g eieren (2 stuks mt M) in 3 minuten tot een glad beslag. Lactosevrij recept: vervang de boter voor 150g zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad. Verdeel de mix over licht ingevette ramakins of soufflebakjes. Niet in huis? Gebruik dan (siliconen) cupcake vormpjes. Plaats op een bakblik in het midden van de oven. Baktijd ca. 14 minuten (cupcakes korter). Let op: wanneer zich een korst vormt aan de bovenkant, de lava cake direct uit de oven te halen anders is de kern niet meer zacht. Garneer met slagroom en vers fruit zoals frambozen.
INGREDIËNTEN: Suiker, rijstmeel, cacaopoeder 11%, cacaoboter, zoetstof: sorbitol (E420), magere MELKpoeder, rijsmiddelen: kaliumtartraten (E336), difosfaten (E450); rijstzetmeel, emulgatoren: polyglycerol-esters van vetzuren (E475), mono- en diglyceriden van vetzuren (E471); verdikkingsmiddelen: guarpitmeel (E412), difosfaten (E450); aroma. Kan sporen bevatten van: eieren, soja en noten. Bewaren bij kamertemperatuur op een droge plaats, niet blootstellen aan temperatuurveranderingen en warmtebronnen. De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan daarmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg/20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.