KRUIDNOTEN/SPECULAAS MIX GLUTENVRIJ 300G
- Glutenvrij - vegan
BEREIDINGSWIJZE: Verwarm de oven voor op 170°C. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Leg bakpapier op een bakplaat. Meng 300 g mix, 100 g (room)boter en 50 g ei (1 stuk mt M) met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Vorm kleine, gelijkmatige balletjes van het deeg. Leg de balletjes op de bakplaat en laat tussen de balletjes een ruimte van ongeveer 3-5 cm. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten gaar. Haal de kruidnoten direct na het bakken, terwijl ze nog op het bakpapier liggen, van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Ingrediënten: bruine suiker (suiker, stroop, kleurstof: E150c), rijstmeel, boekweitmeel, rijsmiddel: E450i, E500ii, dextrose, speculaaskruiden (cinnamom, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, chili peper, anijs, karwijzaad, kardemom, foelie, anistar), zonnebloemlecithine, verdikkingsmiddel: E415, zout, kaneel.
Koel en droog bewaren.