We hebben diverse soorten fondant, wat is nou het beste en wanneer gebruik je wat.

Elk merk fondant heeft zijn eigen voordelen en hier zullen we de voor en nadelen op een rijtje zetten. Wel melden we erbij dat het per persoon verschillend is wat iemand fijn vindt. Dit is onze mening, dit kan altijd afwijken van anderen. Maar hopelijk maakt het het kiezen wat makkelijker.

Funcakes fondant: Funcakes blijft het meest verkochte fondant. Het voordeel van funcakes is dat ze heel veel kleuren hebben. Je hoeft dus niet zelf te kleuren en weet dus wat je koopt. Helaas scheurt het funcakes fondant naar onze mening vrij snel. Een hoge of erg grote taart is dus lastig mee te bekleden. Wel is deze prima voor decoraties of kleine taarten (max 25cm diameter en 7cm hoog). Ook kan je hier natuurlijk goed cupcakes mee versieren. Ook smaakt deze fondant prima!

Tastyme fondant: Dit is eigenlijk een beetje het budget fondant, het is goedkoper maar dit merk je ook wel in de kwaliteit. Het is wat korreliger, qua structuur een beetje marsepein. Hierdoor scheurt het ook weer sneller. Grote of hoge taarten kan je hier dus beter ook niet mee bekleden. Wel is deze prima voor kinderen en voor decoraties. De kleuren zijn mooi fel en de prijs is zeer aantrekkelijk! Zelf gebruik ik hier van de zwart altijd omdat zwart zo veel kleurstof bevat wordt deze eigenlijk niet hard. Als je een beetje zwart voor een oogje of iets anders klein nodig hebt gebruik ik hier altijd van. 

Renshaw fondant: De renshaw extra is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt. Hij is bestemd tegen een vochtig klimaat en kan dun worden uitgerold. Het fondant zelf ik ook zacht waardoor je minder hoeft te kneden het het afscheuren gaat ook makkelijk. Het is ook elastisch waardoor die minder snel scheurt. Het zweet ook veel minder dan de andere merken dus voor warme temperaturen is dit fondant erg fijn!

Smartflex: Dit is onze persoonlijke favoriet voor bekleden. Dit fondant scheurt niet. Als je tekort komt om de taart heen kan je een stuk naar beneden trekken en dan scheurt het nog niet. Als je eenmaal smartflex gebruikt voor bekleden wil je niet anders meer. Je kan het ook dunner uitrollen dan de andere merken, zelfs dan scheurt het niet. Het is wel wat prijziger maar omdat je het dunner kan uitrollen heb je ook minder nodig. En daarnaast levert het een stuk minder frustratie op. Voor decoraties kan je weer wel beter een ander merk gebruiken, al kan het ook prima met smarflex, maar daar is die wat duurder voor. Ook is het heel hard fondant, je moet best lang kneden om het wat zachter te krijgen, maar met dit fondant krijg je wel strakkere taarten. 

FiltersFilters
Pagina 4 van 7