Grieks olijvenbrood 500 gram.
Mix voor de bereiding van brood.
Werkwijze/dosering:
Broodbakmachine:
500 gram mix, 300 ml water.
Handmatig:
Meng de mix met het water en kneed het 20 minuten tot een mooi deeg. Laat het deeg 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Druk het deeg plat, sla door, doorkneden en opbollen. Doe het deeg in een bakvorm of maak kleine broodjes. Laat het nogmaals 30 minuten rijzen. Decoreren eventueel de bovenkant met zadenmix. Bak het brood ca. 30 minuten op 220 graden (heteluchtoven 195 graden). Kleine broodjes ca. 8-10 minuten bakken op 210 graden (heteluchtoven 195 graden).
Ingrediënten:
Tarwebloem, tarwezuurdesempoeder, tomaat, dextrose, plantaardig vetpoeder (palm), tarwegluten, sojabloem, gedroogde gist, zout, olijven (1%), kruiden, meelverbeteraars: enzymen. Voedingswaarde per 100 gram: Soort Waarde Energy (kJ) 1618 Energy (Kcal) 382 Vet (g) 4,4 Vet (waarvan verzadigd) (g) 1,9 Koolhydraat (g) 68,8 Koolhydraten (waarvan suikers) (g) 5,2 Eiwit 15,1 Vezels (g) 3,6 Zout (g) 1,9
Bewaren:
Koel en droog bewaren.