Alleen water toevoegen...
Zelf vlaaien maken is een fluitje van een cent met deze mix waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Vullen met bakvaste fruitvulling, bakvaste vlaaienroom of bavarois.
Product: Bakzolder vlaaienmix 500 gram.
Omschrijving: Mix voor de bereiding van taart. Werkwijze/dosering: 500 gram mix, 156 ml water. Verwarm de oven op 210 graden (hete lucht 200 graden). Meng de water met de mix en kneed tot een mooi deeg. Maak een bol van het deeg en laat het 15 minuten afgedekt rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van ca 2,5 mm en bekleed de vlaaipan met 2/3 van het deeg en vul met bijv. 350 gram bakvaste banketbakkersroom en een bakvaste vruchtenvulling. Maak van het overige deeg reepjes en bedek de vlaai er mee. Bestrijk de vlaai met water en grove suiker. Laat de vlaai vervolgens nog 30 minuten afgedekt rijzen en bak daarna 18 minuten. Voor het bakken van alleen de bodem, prik gaatjes in de boden en bedek met steunvulling voor het bakken. Na het bakken vullen met bijv. vers fruit en room.
Ingrediënten: Tarwebloem, Plantaardige olie en vet (palm), Suiker, Glucosestroop (gedroogd), Emulgator (E322 [soja], Glucosestroop, Rijsmiddelen (E450; E500), melkeiwit [melk], Stabillisator (calciumcarbonaat), Zout, Kleurstoffen (E100, E160a), Aroma, Meelverbeteraar (asorbinezuur), Enzymen (tarwe).
Voedingswaarde per 100 gram: Soort Waarde Energy (kJ) 1773 Energy (Kcal) 423 Vet (g) 15 Vet (waarvan verzadigd) (g) 7 Koolhydraat (g) 62 Koolhydraten (waarvan suikers) (g) 11 Eiwit (g) 1 Vezels (g) 8 Zout (g) 1 natrium (mg) 541
Allergie-informatie: Zie de vetgedrukte ingrediënten. Bewaren: Koel en droog bewaren.