Speltbrood meergranen 1 kg.
Mix voor de bereiding van brood.
Werkwijze/dosering:
Recept broodmachine: 500 gram mix, 320ml water.
Recept voor handmatige bereiding:
500 gram mix, 300 ml water. Meng de mix met het water en kneed het 20 minuten. Laat het deeg ca. 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Druk het deeg plat en sla door. Doorkneden en opbollen. Doe het deeg in een vorm of maak kleine broodjes. Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen. Decoreer de bovenkant eventueel met zadenmix. Verwarm de oven op 220 graden (heteluchtoven 210), kleine broodjes 210 graden (heteluchtoven 200). Bak het brood in ca. 30 minuten, kleine broodjes in ca. 8-10 minuten.
Ingrediënten:
Speltvolkorenmeel (gluten), speltbloem (gluten), zaden (gepelde zonnebloempitten, geel lijnzaad, bruin lijnzaad, gierst, getoaste sojastukjes), gejodeerd zeezout, gedroogde gist, niet gehard plantaardig vet: palm, suiker, sojaeiwit, rijstebloem, erwteneiwit, West-Indische kers. Kan sporen bevatten van: tarwe, sesamzaad, melk.
Voedingswaarde per 100 gram:
Soort Waarde Energy (kJ) 1673 Energy (Kcal) 398 Vet (g) 10,4 Vet (waarvan verzadigd) (g) 2,1 Koolhydraat (g) 58,0 Koolhydraten (waarvan suikers) (g) 2,2 Eiwit 13,5 Vezels (g) 9,2 Zout (g) 1,5
Bewaren:
Koel en droog bewaren.