Bak een heerlijke brioche met de Bakzolder mix voor brioche, perfect voor elke gelegenheid. Deze mix zorgt voor een luchtig en smaakvol briochebrood, ideaal voor ontbijt of als traktatie.
Voor één briochebrood heb je 500 gram mix en 210 ml water nodig. Meng de mix met het water en kneed het deeg 20 minuten tot het een mooi, soepel geheel vormt. Laat het deeg vervolgens 15 minuten afgedekt rijzen. Kneed het deeg nogmaals door en plaats het in een bakvorm of vlecht het en leg het op een bakplaat. Laat het deeg opnieuw 60-70 minuten afgedekt rijzen. Bak het brood ongeveer 30 minuten op 200 graden Celsius (heteluchtoven 190 graden Celsius). Voor kleinere broodjes geldt een baktijd van ca. 10 minuten op 190 graden Celsius (heteluchtoven 180 graden Celsius).
Ingrediënten: TARWEbloem, boterolie [MELK], suiker, weipoeder [MELK], TARWEbloem (voorverstijfseld), bakkerszout, gemodificeerd zetmeel, dextrose, glucosestroop, MELKeiwit, emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren (E471), natriumstearoyl-2-lactylaat (E481), mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono-en diacetylwijnsteenzuur (E472e)), verdikkingsmiddel (natriumcarboxymethylcellulose (E466)), gist, meelverbetermiddel (ascorbinezuur (E300), L-cysteïne (E920)), kleurstof (beta-caroteen (E160a)), aroma, enzym.
Voor de beste resultaten en een smakelijk briochebrood, volg het recept nauwkeurig en geniet van de onweerstaanbare geur en smaak van zelfgebakken brioche!