Nieuw van Callebaut: Chocoladedruppels die vegan, plantaardig en zuivelvrij zijn! Deze druppels van chocolade zijn geschikt voor mensen met een zuivelintolerantie of die geen producten met dierlijke oorsprong eten.
NXT zuivelvrij is chocolade van een nieuwe generatie. Er is steeds meer bewustzijn bij de maatschappij waar naar gehandeld wordt. Vroeger waren er in de patisserie geen tot nauwelijks vegan opties. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden en zijn de smaken geoptimaliseerd.
Waar wordt het van gemaakt?
Als de chocolade zuivelvrij is, waar wordt het dan van gemaakt? In de chocolade van Callebaut is Chufa het belangrijkste ingrediënt. Chufa is een knol dat groeit tussen de wortels van een plant. Dit wordt vervolgens gemalen tot een fijn poeder. Het is een minimaal verwerkt product met een neutrale smaak. De zoet- en romigheid van Chufa maakt het een perfecte vervanging van de zuivelproducten in chocolade.
De chocolade is ook verkrijgbaar in pure chocolade.