Bak een heerlijke red velvet cake. De red velvet is een chocolade cake met een rode kleur en is heerlijk icm een cream cheese vulling.
Bereidingswijze Red Velvet Cake
Bak of springvorm van +/- 20cm
500gram Bake Delicious Red Velvet
250 gram zachte boter (indien je lactose vrij wilt bakken voeg dan plantaardige boter toe)
250 gram ei (ca 5 stuks)
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de zachte boter in een kom en mix met de vlinder in 2 minuten tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg eerst de Bake Delicious Red Velvet cakemix en daarna de eieren toe.
Zet de mixer op stand 1 en meng alle ingrediënten.
Zet de mixer vervolgens op de hoogste stand en klop het in 5 minuten tot een glad beslag.
Vul een licht ingevet cakeblik tot 2/3 met het beslag.
Bak de cake in 55-65 minuten in de oven op 160 graden.
Controleer met een sateprikker of de cake droog is. (het kan best dat de cake nog wat langer moet bakken, elke oven is verschillend)
Neem de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen.
Keer de cake om op een rooster en verwijder het cakeblik.
Ingrediënten: Suiker, Tarwebloem, Tarwezetmeel, Glucosestroop (gedroogd), Cacoapoeder (soja), Zetmeel, Voorverstijfelde tarwebloem, Rijsmiddel: E450i, Emulgator: E475, E433, Tarwezetmeel, Rijsmiddel: E500ii, Bakkerszout, Plantaardige olie (raapzaad), Verdikkingsmiddel: E415S, Specerijen, Kleurstof: E124.
Geproduceerd in een omgeving waar allergenen aanwezig kunnen zijn
E124 kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden.